Адитивни и енергоспестяващи технологии и екипировка

 

Научноизследователска, развойно-внедрителска и производствена дейност:

 

·        Проектиране, изследване, моделиране, оптимизиране и производство на детайли и изделия, създадени по метода на 3D принтиране.

 

·        Проектиране, изследване, моделиране, оптимизиране и производство на нови конструкции конвенционални и специални инструменти.

 

Научноизследователската, развойно-внедрителската и производствената дейност се реализират с високотехнологично оборудване - 3D принтер ProX DMP 200 със специализиран софтуер 3DXpert и CAD/CAM софтуер – NX.

 

Оборудването и специализираният софтуер са предназначени за проектиране, симулиране и изработване по адитивния метод на сложни изделия с малки обеми на производство. Методът позволява производството на олекотени, подсилени, персонализирани и дори предварително асемблирани продукти с по-малко производствени разходи от конвенционалните технологии. Това прави адитивните технологии реално енерго- и материалоспестяващи, а липсата на отпадъци и минималните допълнителни обработки ги превръща в екологично чисти.

 

 

 

Услугите се извършват в рамките на Технологичния парк на Технически университет – Габрово (Габрово Тех Парк), Център за компетентност “Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии", лаборатория “Адитивни и енергоспестяващи технологии и екипировка”.

 

 

 

Екип:

 

проф. д-р инж. Ирина Александрова

 

гл.ас. д-р инж. Борислав Стоянов

 

гл.ас. д-р инж. Христиан Митев

 

 

 

Контакти:

 

www.tp.tugab.bg

 

www.smeest.eu

 

e-mail: irina@tugab.bg

 

телефон: +359 87 900 3296

 

 

 

 

 

 

 

Категории: Услуги
Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!